Wyjątkowo chrupiąca surówka

0 (0 ocen)

  • 10 min

Robiac surówkę do obiadu przypadkowo wzięłam warzywa, które znalazłam w lodówce i powstała pełna witamin, super chrupiąca, pyszna mieszanka. Polecam!

  • 10 min

Składniki:



  • 1 biała rzodkiew
    pół ogórka zielonego
    2 łodygi selera naciowego
    łyżka ziaren słonecznika
    sól
    pieprz
    majonez

Wyjątkowo chrupiąca surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiew obieramy, myjemy i kroimy w zapałkę. Ogórka obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Selera naciowego myjemy, obieramy z włókien i kroimy w plasterki. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, oprószamy sola i pieprzem i mieszamy z majonezem. Słonecznik prazymy na suchej patelni aż się zezłoci i będzie ładnie pachniał, posypujemy sałatkę, mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy