tarta jest krucha, chrupiąca a masa jabłkowa z budyniem czekoladowym jest aromatyczna i smakuje wyśmienicie w takim połączeniu smaków............SMACZNEGO!!!
"tarta od serca" z jabłkami z budyniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.obrane jabłka pokroić na kawałeczki do garnka, wlać wodę, wsypać cukier, przyprawę korzenną i pod przykryciem na średnim ogniu dusić z 10-15 minut, po tym czasie wsypać duży budyń czekoladowy i szybko wymieszać do zagęszczenia jabłek, wystudzić
2.z podanych składników mikserem zrobić szybko ciasto na tartę, schować do lodówki na 30 minut
3.forma do tarty z wysuwanym dnem 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, z 3/4 ciasta wyłożyć w formie i na brzegach formując ręką, nakłuć widelcem i w 180 C, grzanie góra/dół podpiec 15 minut
4.resztę ciasta rozwałkować cienko i powycinać foremką serduszka na podpieczone ciasto nałożyć masę jabłkową, ułożyć serca i piec dalej 45-55 minut.................
wystudzoną tartę przełożyć na talerz, posmarować lukrem, posypać kolorowymi posypkami i schować w chłodne miejsce na 2-3 godziny
Komentarze