"tarta od serca" z jabłkami z budyniem czekoladowym

0 (0 ocen)

tarta jest krucha, chrupiąca a masa jabłkowa z budyniem czekoladowym jest aromatyczna i smakuje wyśmienicie w takim połączeniu smaków............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • TARTA: zimne masło 20 dag, mąka tortowa 30 dag, żółtka 2 sztuki, cukier 10 dag, zimna woda 4 łyżki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki..................

    MASA JABŁKOWA: jabłka 8 sztuk średnie, cukier 2 łyżki, woda 3/4 szklanki, przyprawa do szarlotki 1/2 opakowania, duży budyń czekoladowy 1 opakowanie..............

    DODATKI: lukier: cukier puder 3 łyżki + 1 łyżeczka sok z cytryny, posypka maczek smak truskawkowy z sokiem owocowym 1 opakowanie, posypka maczek smak mango z sokiem owocowym 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

"tarta od serca" z jabłkami z budyniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. obrane jabłka pokroić na kawałeczki do garnka, wlać wodę, wsypać cukier, przyprawę korzenną i pod przykryciem na średnim ogniu dusić z 10-15 minut, po tym czasie wsypać duży budyń czekoladowy i szybko wymieszać do zagęszczenia jabłek, wystudzić
  • etap 2. z podanych składników mikserem zrobić szybko ciasto na tartę, schować do lodówki na 30 minut
  • etap 3. forma do tarty z wysuwanym dnem 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, z 3/4 ciasta wyłożyć w formie i na brzegach formując ręką, nakłuć widelcem i w 180 C, grzanie góra/dół podpiec 15 minut
  • etap 4. resztę ciasta rozwałkować cienko i powycinać foremką serduszka na podpieczone ciasto nałożyć masę jabłkową, ułożyć serca i piec dalej 45-55 minut.................


    wystudzoną tartę przełożyć na talerz, posmarować lukrem, posypać kolorowymi posypkami i schować w chłodne miejsce na 2-3 godziny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować