Wykwintna surówka z pietruszki i brzoskwiń

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Przepis ze starego czasopisma

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 pietruszki (40 dag). 2 duże brzoskwinie (30 dag). Do dekoracji 2 łyżki wiśni bez pestek, kilka listków natki pietruszki. Sos - 6 łyżek jogurtu bałkańskiego, szczypta imbiru, 1 łyżka soku z cytryny, sól , pieprz według uznania.

Wykwintna surówka z pietruszki i brzoskwiń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brzoskwinie, pietruszka, wiśnia 1. Pietruszkę umyć, obrać, i zetrzeć na tarce do jarzyn. Brzoskwinie opłukać, zdjąć skórkę i wyjąc pestki. Miąższ pokroić w kostkę, dodać do pietruszki i wymieszać.
    Sos- jogurt połączyć sokiem z cytryny i przyprawami. Surówkę polać sosem i wymieszać. Wiśnie umyć, usunąć pestki, Surówkę przybrać wiśniami i natką. Odstawić na 30 minut do lodówki

Porady

Do sosu można dodać 1 łyżkę białego wytrawnego wina oraz zrobić dekorację z płatków migdałowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy