Wyrolowana pieczona kiełbasa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sezon grillowy ruszył z wielkim przytupem...dlatego kiełbaski znikają ze sklepowych półek w ekspresowym tempie...Danie to równie dobrze można przyrządzić na grillu bądź w piekarniku

  • 40 min

Składniki:

  • 2 długie kiełbaski
    boczek pokrojony w plasterki ilość uzależniona od grubości i długości kiełbasek
    2 łyżki groszku oraz kukurydzy z puszki
    2 łyżki startego żółtego sera
    przyprawa do boczku lub wieprzowiny
    główka czosnku


    Farsz warzywny:

    1/2 cukinii
    6 dużych pieczarek
    1/2 małego pora
    sól, pieprz, papryka słodka
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wyrolowana pieczona kiełbasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kiełbaski 1. Kiełbaski dzielimy na dwie części, na środku kiełbaski robimy sakiewkę by można było włożyć nasz farsz, ale nie przecinając brzegów.

    do środka wkładamy groszek, kukurydzę oraz ser żółty

    Boczkiem owijamy kiełbaski, jeśli mamy krótkie plasterki możemy pomóc sobie wykałaczkami

    Podsmażamy na patelni aż boczek się przypiecze.
  • image-29fmtnq 2. Następnie w naczyniu żaroodpornym układamy nasze rollsy wraz z powstałym tłuszczem, dodajemy nie obrane ząbki czosnku. Pieczemy w tem. 180 st do momentu aż czosnek będzie miękki w środku.
  • 3. Farsz warzywny:

    Wszystkie warzywa kroimy w plasterki.
    Na patelni podsmażamy pieczarki z dodatkiem masła następnie dodajemy pora a pod koniec smażenia cukinie. Dodajemy przyprawy i chwile jeszcze podsmażamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować