Wytrawne racuchy

4.5 (157 ocen)

Pyszne i chrupiące a polane ulubionym sosem posmakują każdemu

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli i białego pieprzu
    2 całe jajka
    ok.300 ml mleka
    200 g tartego żółtego ostrzejszego sera
    200 g pokrojonej drobno kiełbasy typu śląska
    2 łyżki pokrojonego szczypioru
    sos do polania :
    2 łyżki gęstej śmietany
    1 łyżka majonezu
    2 przeciśnięte ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanego szczypioru
    sól, biały pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki Przystawki

Wytrawne racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-23ngb7o 1. Z mąki, jajek, mleka, proszku do pieczenia, soli i pieprzu sporządzić gładkie i gęste ciasto jak na racuchy.
    Dodać tarty ser, pokrojoną kiełbasę i posiekany szczypior, delikatnie wymieszać.
    Smażyć na głębszym oleju, jak będą ładnie rumiane układać na ręczniku papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
    Podawać jeszcze gorące polane ulubionym sosem, u mnie był czosnkowy.
    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować