Wytrawny keks

0 (0 ocen)

Błyskawiczna przystawka dla nieplanowanych gości.

Składniki:

  • 50 g masła
    2 jajka
    200 g mąki
    130 ml mleka
    sól, pieprz
    100 g sera żółtego
    200 g cebuli
    100 g szynki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wytrawny keks - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę, cebulę i ser siekamy w mikserze.
  • 2. Miękkie masło ucieramy z jajkami, solą i pieprzem, następnie stopniowo dodajemy mąkę i mleko. Dokładnie mieszamy i łączymy z szynką, serem i cebulą. Wykładamy do małej keksówki. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 200 st. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować