Dziś proponuję coś dla miłośników ryb... wytrawny sernik na zimno. Dla tych jednak, którzy za rybami nie przepadają, proponuję wariant z pominięciem tego składnika.Takie danie będzie ciekawą propozycją obiadowo- kolacyjną, która wszystkich pozytywnie (mam nadzieję) zaskoczy.
0 (0 ocen)
Porady
Ps. Sernik można przygotować w tradycyjnej tortownicy, można też zrobić mini serniczki. Wybierając drugi wariant, możemy pobawić się również formą. Aby uzyskać podobny efekt jak na zdjęciu, wystarczy wykorzystać małe naczynie obłożone po zewnętrznej stronie folią spożywczą (dzięki temu łatwiej odejdzie od masy). Ale od początku- kokilkę wykładamy folią spożywczą. Na dno wykładamy warstwę krakersową. Małe naczynie obłożone folią ustawiamy na krakersach pośrodku kokilki. Wylewamy masę makrelowo-pomidorową i wstawiamy do lodówki. Kiedy masa się zetnie, delikatnie wyciągamy naczynie. Wylewamy masę pietruszkową. Schładzamy. Za pomocą foli spożywczej wyciągamy zawartość kokilki. Gotowe!
Komentarze