Yoğurt Çorbası (zupa jogurtowa)

0 (0 ocen)

  • 35 min

Turecka zupa jogurtowa ,bardzo delikatna w smaku ,z lekką nutą mięty.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 l bulionu wołowego
    200 g ryżu
    1 łyżka posiekanej mięty
    sól
    150 g masła
    125g mąki
    500 ml jogurtu naturalnego
    słodka mielona papryka
    oliwa z oliwek (z pierwszego tłoczenia)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Yoğurt çorbası (zupa jogurtowa) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Yoğurt Çorbası (zupa jogurtowa) 1. Z bulionu odlewamy 250 ml ,resztę zagotowujemy ,wsypujemy ryż i gotujemy 10 min (od czasu do czasu mieszając). Masło rozpuszczamy w rondelku ,wsypujemy mąkę ,zrumieniamy. Do masła wlewamy wcześniej odlany bulion ,dokładnie mieszamy i wlewamy do zupy. Całość gotujemy jeszcze 10 min ,do smaku doprawiamy solą. Jogurt wlewamy do wazy i mieszamy z posiekaną miętą. Do jogurtu wlewamy gorącą zupę ,dokładnie mieszamy trzepaczką. Zupę podajemy oprószoną słodką papryką i skropioną oliwą z oliwek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować