Z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Orzeszki drobno pokroić i podprażyć na patelni.Blachę wyłożyć papierem lub folią aluminiową. Położyć pierwszą warstwę herbatników. Szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy zagotować i odstawić do ostygnięcia. Masło ucieramy na gładką, puszystą masę. Dodajemy mleko i mleko w proszku. Ucieramy. Połowę masy mlecznej wykładamy na herbatniki i przykrywamy następna warstwą herbatników. Następnie rozprowadzamy masę krówkową i kładziemy na nią drugą część masy mlecznej. Układamy kolejną warstwę herbatników. Czekolady roztapiamy w rondelku z 1/4 szklanki mleka. Kiedy się rozpuści dodajemy orzeszki i polewamy wierzch ciasta. Schładzamy w lodówce.
Porady
Puszkę z masą krówkową włożyć do garnka z wodą. Gotować parę minut. Masa będzię się rozprowadzała o niebo lepiej.
Komentarze