Rabarbarowiec drożdżowy z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.drożdże wkruszyć do misy robota, wlać ciut mleka i cukru, rozmieszać i zostawić na 20 minut - wsypać mąkę, cukier, dać jajka "L", sok z cytryny, olej i hakiem robota wyrabiać z 8 minut - zostawić do wyrośnięcia
2.blacha 25x35 wyłożona papierem do pieczenia - ciasto wyrobić kilka razy i rozciągnąć na dnie blaszki
3.obrany rabarbar pokroić w kawałeczki i rozłożyć na cieście przyciskając do ciasta, posypać rabarbar 4-ema łyżeczkami cukru
4.piekarnik nagrzać 200 C, grzanie góra/dół, 2 poziom - ciasto piec około 50 minut, pod koniec można je przykryć folią do pieczenia, ciasto zostawić w blaszce do wystygnięcia
5.w kąpieli wodnej rozpuścić kawałki czekolady i wymieszać ze śmietaną gęstą
6.polać rabarbar czekoladą i zostawić do zastygnięcia
Komentarze