Ciasto z jagodami

0 (0 ocen)

  • 60 min

lekki deser na upalne dni

  • 60 min

Składniki:

  • Spód: 20 dkg margaryny, 30 dkg herbatników,
    Masa I: 500g jagód, 2 łyżki żelatyny, 1/4 szklanki cukru.
    Masa II: 2 Śnieżki,mleko, 2 galaretki czerwone, szklanka jagód do dekoracji

Ciasto z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki kruszymy, margaryne roztapiamy i mieszamy z herbatnikami, wykładamy dno tortownicy. Wstawiamy do lodówki.
    Jagody myjemy, osuszamy. Zelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody, dodajemy cukier i letnią mieszankę wlewamy do miski z jagodami. Gdy zacznie tężeć do wykładamy na herbatniki. I wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.Robimy drugą masę. Śnieżki ubijamy z mlekiem jak na opakowaniu dodajemy galaretkę rozpuszczoną z szklance wody. Mieszamy i stygnące wylewamy na jagody. Dekorujemy jagodami i zalewamy galaretką czerwoną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy