Z jajkami przepiórczymi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię szykować potrawy na przyjęcia. Często też gotuję na działce, ponieważ goście chętnie jedzą na powietrzu

Składniki:

  • ● 30 jajek przepiórczych
    ● 4 pomidory
    ● 10 małych pieczarek
    ● pęczek dymki
    ● świeża bazylia
    Sos:
    ● 3 łyżki majonezu
    ● łyżka oliwy z oliwek
    ● łyżka octu jabłkowego
    ● pieprz
    ● odrobina cukru

Z jajkami przepiórczymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    obieramy i przekrawamy na pół.
    Pomidory sparzamy i obieramy.
    Usuwamy pestki, miąższ kroimy
    w kostkę. Pieczarki przekrawamy
    na pół i podsmażamy na
    maśle. Dymki kroimy w piórka,
    a bazylię drobno siekamy.
  • 2. Robimy sos: podane składniki
    starannie mieszamy, aż
    powstanie sos o konsystencji
    gęstej śmietany
  • 3. Do salaterki nakładamy warstwowo
    po 1/3 każdego składnika,
    aż do jego wyczerpania.
    Polewamy sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy