Z kalafiora i parówek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W jesiennym menu na moim stole nie może zabraknąć zapiekanek.

Składniki:

  • ● 2 kalafiory
    ● 8 parówek
    ● cebula
    ● 2 jajka
    ● 2 łyżki oleju
    ● 20 dag pieczarek
    ● 1/2 szkl. śmietany
    ● 20 dag startego żółtego sera
    ● sól
    ● cukier
    ● po 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
    ● tłuszcz do formy

Z kalafiora i parówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Różyczki kalafiora gotujemy
    w osolonej wodzie z odrobiną
    cukru. Pieczarki oczyszczamy
    i kroimy w plasterki.
    Cebulę obieramy i kroimy
    w kostkę. Parówki kroimy
    w 1-cm plastry, podsmażamy
    z pieczarkami i cebulą. Jajka
    rozkłócamy ze śmietaną, dodajemy
    1/2 żółtego sera.
  • 2. Naczynie żaroodporne natłuszczamy,
    wkładamy kalafiora,
    następnie parówki z cebulą
    i pieczarkami. Polewamy
    sosem serowym i posypujemy
    resztą sera. Zapiekamy
    ok. 20 minut w temp. 180 °C.
    Posypujemy zieleniną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy