Z kiszoną kapustą i twarogiem

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

Bardzo lubię gotować i sama tworzyć nowe dania. Tę zapiekankę, jak to często z takimi potrawami bywa, skomponowałam z tego, co akurat miałam w lodówce. Okazała się bardzo sycąca.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ● 40 dag kiszonej kapusty
    ● 2 woreczki ryżu
    ● 4 ziemniaki
    ● 3 cebule
    ● czerwona papryka
    ● 30 dag kiełbasy
    ● 3 jajka
    ● 3-4 łyżki śmietany
    ● 20 dag twarogu
    ● przyprawa do bigosu i potraw z kapusty
    ● sól
    ● pieprz czarny i ziołowy
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Z kiszoną kapustą i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Z kiszoną kapustą i twarogiem 1. Ryż gotujemy w lekko osolonej
    wodzie, odcedzamy i studzimy.
    Dodajemy śmietanę i jajka,
    doprawiamy i mieszamy.
  • Z kiszoną kapustą i twarogiem 2. Ziemniaki obieramy, myjemy,
    kroimy w talarki i smażymy na
    oleju. Cebule obieramy, kroimy
    w krążki, szklimy. Paprykę myjemy,
    usuwamy gniazdo nasienne,
    miąższ kroimy w kostkę.
    Kiełbasę też kroimy w kostkę
    i smażymy. Kapustę odciskamy
    i drobno siekamy, doprawiamy.
  • Z kiszoną kapustą i twarogiem 3. W naczyniu żaroodpornym
    układamy kolejno warstwami połowę ziemniaków, ryżu, kapusty,
    papryki, cebuli i całą kiełbasę.
    Następnie wkładamy pozostały
    ryż, kapustę, paprykę,
    cebulę i ziemniaki. Twaróg kruszymy
    i posypujemy zapiekankę.
    Pieczemy pod przykryciem
    ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym
    do temp. 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować