Zapiekanka z salami i brokułem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 15 min

Gotowanie dla rodziny oraz gości to dla mnie przyjemność.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • ● 3 woreczki ryżu
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● brokuł
    ● sól, pieprz
    ● 15 dag salami
    ● duża cebula
    ● 10 dag topionego serka
    ● 2 marchewki
    ● 1 szkl. mleka
    ● 1 szkl. bulionu z kostki
    ● 15 dag żółtego sera
    ● 2 łyżki masła
    ● 2 łyżki mąki
    ● tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z salami i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko. Odcedzamy. Marchewki gotujemy i kroimy w słupki. Fasolę osączamy. Salami kroimy w kostkę. Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki. Mieszamy z warzywami, salami i ryżem. Wkładamy do natłuszczonej formy.
  • 2. Sos: cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Oprószamy mąką i lekko rumienimy. Wlewamy rosół i mleko, zagotowujemy. Wkładamy serek. Gdy się roztopi, doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy zapiekankę. Posypujemy startym serem. Pieczemy 35 minut w 180 °C, aż ser się zrumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Ryż Salami Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować