Zakręcone paluchy z szynką i serem

4.5 (175 ocen)

  • 20 min

Ekspresowe do przygotowania i bardzo smaczne.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    9 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
    9 plastrów żółtego sera
    jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zakręcone paluchy z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuski pokroić na długie paski,położyć na nich odpowiednio przyciętą szynkę i ser.
    Paski złożyć na połowę,a następnie złapać rękoma za dwa końce i skręcić w spiralkę,posmarować roztrzepanym jajkiem.
    Paluchy ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować