ŻALUZJE

0 (0 ocen)

  • 25 min

KRUCHUTEŃKIE BARDZO SZYBKIE I PRZEPYSZNE CIASTKA

  • 25 min

Składniki:

  • 1 OPAKOWANIE CIASTA FRANCUSKIEGO
    MARMOLADA

Żaluzje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ŻALUZJE 1. CIASTO ROZŁÓŻ NA STOLNICY PRZYKRÓJ W ZDŁÓŻ I JESZCZE NA 5 PASÓW.POWSTAŁY PROSTOKĄTY JEDEN KŁADZIEMY NA BLACHE SMARUJEMY MARMOLADĄ ALE NIE NA CAŁYM CIESCIE ZOSTAWIAMY 1 CM NIEPOSMAROWANEGO CIASTA,DRUGĄ CZĘŚC ZAŚ SKŁADAMY NA PÓŁ I NACINAMY ALE NIE DO KONCA PASECZKI, I NAKŁADAMY NA CIASTO POSMAROWANE WCZESNIEJ I BOKI ZLEPIAMY PRZYCISKAJĄC PALCEM I TAK Z POZOSTAŁYMI CIASTKAMI.
    GOTOWE WKŁADAMY NA PÓŁ GODZ DO SCHŁODZENIA
    PO SCHŁODZENIU SMARUJEMY CAŁE CIASTKA MLEKIEM POCZYM POSYPUJEMY CUKREM I WKŁADAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA 190* NA 20 MIN

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy