ZAPIEKANA BAGIETKA

0 (0 ocen)

  • 15 min

Moją inspiracją są dzieci jeśli im smakuje jest ok.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 długa bagietka
    1 papryka czerwona - moja była konserwowa
    2parówki grube
    2łyżki oliwy
    przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, majeranek
    kethup do polania
    4 plastry sera żółtego

Zapiekana bagietka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę ponacinać od góry . Lekko wydrążyć.
    Parówkę obrać ze skórki, ponacinać. Podsmażyć na patelni na lekko rozgrzanym oleju. Posypując przyprawami z każdej strony. Przestudzić.
    Przestudzoną parówkę owinąć plastrami sera i wcisnąć do bułki.
    w rozcięciach poukładać paseczki papryki.
    Całość umieścić na blaszce i podpiec przez ok 5 min. w średni nagrzanym piekarniku (do rozpuszczenia sera)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy