Zapiekana kasza jaglana z twarogiem i malinami

0 (0 ocen)

Letnia, zdrowa propozycja deseru zapiekanego w kokilkach. Jeśli masz ochotę na coś w stylu FIT to serdecznie polecam! Deserek jest prosty w przygotowaniu, nie zajmuję więcej niż 30 minut. Zadowoli niejednego łasucha :D Ja zajadałam się nim na świeżym powietrzu (jak zresztą widać na zdjęciach)

Składniki:

  • 80 g kaszy jaglanej
    100 g twarogu półtłustego, zmielonego
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1,5 łyżki płynnego miodu
    1 małe jajko
    około 100 g malin

Zapiekana kasza jaglana z twarogiem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną ugotować jak zaleca się na opakowaniu. Następnie odcedzić na sicie.
  • 2. Twaróg wymieszać za pomocą trzepaczki z jajkiem, jogurtem oraz miodem.
  • 3. Do 4 kokilek nakładać po kolei: kaszę jaglaną, masę serową i maliny. W razie konieczności powtórzyć czynność, kończąc na malinach. Tak przygotowane deserki piec w 180 st.C przez około 15 minut. Upieczone wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić. Podawać jeszcze ciepłe, np. polewając miodem. Smacznego!

Porady

Przepis na 4 porcję.

Komentarze

Podobne przepisy