Zapiekana ryba z brokułami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę rozmrozić,osuszyć i skropić sokiem z cytryny.Włączyć piekarnik na temperaturę 190C,by się rozgrzał.
2.Zagotować wodę,brokuł rozdzielić na różyczki i zalać wrzadkiem,zostawić pod przykryciem 3min.odcedzić.Szpinak opłukać,osuszyć - na patelni rozgrzać 2łyżki masła,wyłożyc liście szpinaku i dusic 2min.Czosnek obrac i pokroić w plasterki,dodać do szpinaku i dusic jeszcze 1min.doprawić solą i pieprzem wymieszać.Łyżką masła posmarowac żaroodporne naczynie,dookoła wyłożyc brokułami,po środku wyłożyc szpinak z czosnkiem.
3.Filety w całości wyłożyc na szpinak i brokuły,opruszyc sola i pieprzem.Pomidory umyć i pokroić w plastry - wyłożyc na rybę.Żółty ser pokroić w plasterki i wyłożyc na pomidory i wstawić do rozgrzanego piekarnika - piec 20min,aż ser sie zazłoci.Podawać zapiekankę pokrojoną na porcje.SMACZNEGO!!!
Komentarze