Zapiekana ryba z brokułami i szpinakiem

4.5 (153 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sposób na zdrowe i kolorowe danie - wspaniale smakuje!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z pangi: 6 sztuk
    - brokuł świeży: 1 sztuka
    - szpinak liście: 250 gramów
    - pomidory duże: 2 sztuki
    - ser żółty: 100 gramów
    - czosnek: 5 ząbków
    - masło: 3 łyżki
    - sok z cytryny: 6 łyżek
    - sól i pieprz: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Zapiekana ryba z brokułami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Panga 1. Rybę rozmrozić,osuszyć i skropić sokiem z cytryny.Włączyć piekarnik na temperaturę 190C,by się rozgrzał.
  • Brokuły i szpinak 2. Zagotować wodę,brokuł rozdzielić na różyczki i zalać wrzadkiem,zostawić pod przykryciem 3min.odcedzić.Szpinak opłukać,osuszyć - na patelni rozgrzać 2łyżki masła,wyłożyc liście szpinaku i dusic 2min.Czosnek obrac i pokroić w plasterki,dodać do szpinaku i dusic jeszcze 1min.doprawić solą i pieprzem wymieszać.Łyżką masła posmarowac żaroodporne naczynie,dookoła wyłożyc brokułami,po środku wyłożyc szpinak z czosnkiem.
  • Ryba i pomidory 3. Filety w całości wyłożyc na szpinak i brokuły,opruszyc sola i pieprzem.Pomidory umyć i pokroić w plastry - wyłożyc na rybę.Żółty ser pokroić w plasterki i wyłożyc na pomidory i wstawić do rozgrzanego piekarnika - piec 20min,aż ser sie zazłoci.Podawać zapiekankę pokrojoną na porcje.SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować