Zapiekane bułeczki z jajkiem
Składniki:
- 3 bułeczki kajzerki
3 plasterki żółtego sera
6 plastrów boczku parzonego
3 jajka
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
Zapiekane bułeczki z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Boczek wysmażyć na suchej patelni.
-
2.
Wierzch każdej bułki ściąć i wydrążyć środki.
-
3.
Do każdej bułki włożyć plasterek sera, wbić jajko, posypać solą i pieprzem do smaku. Na to położyć po 2 plasterki wysmażonego boczku
-
4.
Zapiekać w piekarniku w 170 st C do momentu ścięcia jajka.
-
5.
Po wyjęciu posypać posiekanym szczypiorkiem Podawać gorące
Opublikowany w Magazynie
Zdobywca nagrody
Komentarze