kajzerki 6 sztuk
pieczarki ok15 sztuk
jajka 3 sztuki
śmietana3-4 łyżki
start żółty ser 3 łyżki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
ketchup wg uznania
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Zapiekane bułeczki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Ściąć wierzch bułki. Ze środka wydrążyć miąższ. Pieczarki
umyć, obrać, pokroić w dość grube plastry, odparować na patelni, dodać masło i delikatnie podpiec. Oprószyć solą i pieprzem. Do rozprowadzonej mąki ze śmietaną dodać drobno pokrojoną cebulę, wbić jajka, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Wylać na gorące pieczarki. Chwilę zapiec na patelni. Nakładać farsz do bułeczek, posypać żółtym serem. Ułożyć na blasze i zapiekać ok20 minut. Czapeczki podpiekamy krótko. Zapieczone bułki polewamy ketchupem i nakładamy czapeczki. Podajemy na ciepło. Można dodać ogórki konserwowe.
Komentarze