Zapiekane bułeczki z pieczarkami

4.5 (141 ocen)

  • 30 min

Chrupiące bułeczki

  • 30 min

Składniki:

  • kajzerki 6 sztuk
    pieczarki ok15 sztuk
    jajka 3 sztuki
    śmietana3-4 łyżki
    start żółty ser 3 łyżki
    masło 1 łyżka
    mąka 1 łyżka
    ketchup wg uznania
    cebula 1 sztuka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Zapiekane bułeczki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekane bułeczki 1. Ściąć wierzch bułki. Ze środka wydrążyć miąższ. Pieczarki
    umyć, obrać, pokroić w dość grube plastry, odparować na patelni, dodać masło i delikatnie podpiec. Oprószyć solą i pieprzem. Do rozprowadzonej mąki ze śmietaną dodać drobno pokrojoną cebulę, wbić jajka, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Wylać na gorące pieczarki. Chwilę zapiec na patelni. Nakładać farsz do bułeczek, posypać żółtym serem. Ułożyć na blasze i zapiekać ok20 minut. Czapeczki podpiekamy krótko. Zapieczone bułki polewamy ketchupem i nakładamy czapeczki. Podajemy na ciepło. Można dodać ogórki konserwowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować