Wpadłam na pomysł by zwykłe zapiekami urozmaicic ..cukina. Wyszły przepyszne!! Szybki smaczne i łatwe danie:) na deser, przekąśke ...a nawet i na obiad!!( mu mnie dzis były własnie a na obiadek:)
30 min
Składniki:
5 okrągłych bułek
300 g pieczarek
7-8 plasterków cukini ) około 300 gram
1 cebula
200 g zółtego sera
1 łyżka masła
sól
odrobina pieprzu
przyprawa warzywna
Zapiekane bułeczki z pieczarkami i cukinią otulone serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obieram i oczyszczam i kroje w plaserki .
Cebulę obieram i kroję w kostkę.
Podobnie tez i cukinie kroje w kosteczke.
Rozgrzewam patelnię z masłem podsmażam cebule a jak się zeszkli dodaję pieczarki i smażę na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając Doprawiam sola i przyprawą warzywną.Cukinie równiez podsmażam na lekko rumiany kolor i lekko przyprawiam.
Bułki przekrajam , polewam lekko kethupem .Na kazda nakładam pieczarki , cukinie i posypuję startym na tarce zótym serem
Tak przygotowane bułki układam na blaszce , -ruszcie i pieke przez około 10 minut w temp 170-180 st. c.
Gotowe wyjmuję z piekarnika, przekładam na talerz i podaje polane kethupem :)
Komentarze