Prosty sposób na ciepłą kolację :) mój mężczyzna był zachwycony :)przepis pochodzi z mojego bloga osobistego na którym zamieszczam swoje przepisy :)
25 min
Składniki:
- bułki ( od nas zależy dla ilu osób chcemy je zrobić) -ja użyłam zwykłych kajzerek
- pęczek dymki
- ser Camembert
- serek topiony
- ser żółty
- dowolna wędlina :)
(ja użyłam szynki i salami)
Zapiekane bułeczki z serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z bułek ścinamy niewielkie góry tzw jak to mówię "czapeczki", wydrążamy bądź ugniatamy środek, za pomocą małej łyżeczki smarujemy dno bułek serkiem topionym,następnie kawałek plasterka wędliny i po kawałku sera Camembert.
Na masełku zeszkliłam posiekana dymkę cześć białą jak i zieloną (część zielonej pozostawiłam do posypania na wierzch) oraz pokrojoną wędlinę. Powstałym farszem napełniłam bułeczki, na każdą położyłam plasterek żółtego sera i wstawiłam do nagrzanego piekarnika (180 stopni) gdy ser zaczął się roztapiać posypałam szczypiorem z dymki całość zapiekałam 10-15 minut :)
Komentarze