Zapiekane faszerowane cukinie z pieczarkami

4.45 (147 ocen)

  • 20 min

Pyszne wegetariańskie danie- szybkie i tanie :)

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 młoda cukinia
    - 1 średnia cebula
    - 5 dużych pieczarek
    -1 mała marchewka
    - 2 ząbki czosnku
    - tarta mozarella
    - kilka listków świeżej bazylii
    -przyprawy
Wystaw ocenę:

4.45 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane faszerowane cukinie z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cukinia nadziewana warzywami 1. Cukinię przetnij na pół, wydrąż miąższ. Cebulę, pieczarki (pokrojone w kostki) i marchewkę startą na grubej tarce podsmaż na patelni koło 5 min, przypraw do smaku. Dodaj również wydrążony miąższ. Przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną bazylię dodaj po ściągnięciu z gazu. Nałóż farsz do połówek cukini, posyp startą mozarellą.
  • Pieczona cukinia z farszem 2. Piecz w temperaturze 160 stopni przez ok. 30-40 minut na blaszce wyłożonej folią, pieczarki puszczają dosyć dużo wody i jeśli cukinie są przykryte, zaczynają "pływać"
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować