zapiekane jabłka z migdałami

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób

pyszne

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Jabłka zapiekane z migdałami
    Składniki:
    1 kg słodkich jabłek
    1/3 szklanki cukru
    5 jajek
    ½ szklanki płatków migdałowych
    Masło do wysmarowania formy

Zapiekane jabłka z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • z_jabłkami 1. 1. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i obgotować w małej ilości wody.
    2. Jabłka odcedzić z wody i wyłożyć do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania.
    3. Jajka ubić z cukrem i migdałami i zalać przygotowane jabłka.
    4. Piec 25 minut w temp. 180 C.
    5. Smakują podane na ciepło z bitą śmietaną jak również na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy