Zapiekane łazanki z kapustą i grzybami

4.5 (163 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dla mnie to smak dzieciństwa.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron łazanki: 250 gramów
    - pieczarki: 400 gramów
    - cebula: 2 sztuki
    - mała główka kapusty białej: 1 sztuka
    - udko kurczaka: 1 sztuka
    - boczek wędzony: 150 gramów
    - ser żółty: 50 gramów
    - sól, pieprz, majeranek do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Zapiekane łazanki z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekane łazanki z kapustą i pieczarkami 1. - Ugotować łazanki al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą.
    - Ugotować udko kurczaka w wodzie z przyprawami.
    - Usmażyć boczek pokrojony w kostkę.
    - Cebulę pokroić, usmażyć na oleju, dodać pokrojone pieczarki, poddusić.
    - Kapustę pokroić i ugotować w osolonej wodzie.
  • 2. - Zemleć w maszynce pieczarki z cebulą, kapustę, boczek i mięso kurczaka.
    - Wymieszać z łazankami, dodać do smaku przyprawę do bigosu.
    - Wyłożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem, posypać startym serem żółtym.
    - Zapiekać przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować