ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z MAKRELĄ

4.5 (196 ocen)

  • 35 min

Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne naleśniki , chrupiące , smażone na masełku …. wypełnione po brzegi super farszem z wędzonej makreli.Wiadomo – połączenie nie dla każdego , ale wielbiciele ryb z przyjemnością sięgną po dokładkę!

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    NALEŚNIKI:

    * mąka – 0,5 szkl

    * mleko – 1 szkl

    * jajko – 1 szt

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * sól – 1 szczy[pta

    * olej – 3 łyżki

    FARSZ:

    * wędzona makrela – 1 szt

    * cebula – 1 szt

    * przyprawy

    DODATKOWO :

    * masło
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Naleśniki

Zapiekane naleśniki z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    NALEŚNIKI:

    Składniki na naleśniki dokładnie mieszamy , odstawiamy an chwilę , smażymy duże naleśniki.

    FARSZ:

    Cebulę złocimy na odrobinie oleju.

    Dodajemy do obranej z ości makreli.

    Doprawiamy do smaku i dokładnie razem mieszamy.

    CAŁOŚĆ:

    Przygotowanym farszem nadziewamy naleśniki , zwijamy w krokiety.

    Rumienimy na prawdziwym masełku.


    Podajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować