Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na naleśniki wrzucamy do miski i miksujemy mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania gładkiej masy.
Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
Następnie przygotować farsz:cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na maśle,na drugiej patelni usmażyć mięso mielone.
Gdy wszystko już się usmaży,wrzucić do miski,dodać 50 g sera,kukurydzę ,ewentualnie doprawić do smaku,wymieszać.
W garnku sporządzić sosy wg przepisu na opakowaniu.
Na każdy naleśnik nałożyć farsz i zawinąć tak samo jak krokiety,układać w usmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ,zalać sosem,posypać resztą żółtego sera i piec ok 25 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.
Komentarze