Zapiekane naleśniki z mięsem i mozzarellą

4.5 (183 ocen)

  • 45 min

Świetna odmiana dla tradycyjnych krokietów.Łatwe , szybkie , niesamowicie smaczne i sycące.Tak chrupiące , że na jednym nie można skończyc!

  • 45 min

Składniki:



  • SKŁADNIKI :
    ( dla 2 osób )
    NALEŚNIKI :
    ** mąka – 1 szkl
    ** mleko – 2 szkl
    ** jajko – 2 szt
    ** sól – 1 łyżeczka
    ** proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
    ** olej – ¼ szkl
    FARSZ:
    ** mięso mielone – 400 g
    ** cebula – 1 szt
    ** mozzarella – 1 szt
    ** ser żółty – 150 g
    ** sól , pieprz , papryka
    DODATKOWO :
    ** bułka tarta do panierowania
    ** jajko do panierowania
    ** olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Naleśniki Ser

Zapiekane naleśniki z mięsem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.



    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    NALEŚNIKI :

    Wszystkie składniki dokładnie razem mieszamy , odstawiamy na 10 minut.

    Smażymy średniej grubości naleśniki , odkładamy w ciepłe miejsce.

    FARSZ:

    Cebulę drobno siekamy podsmażamy na złoto na niewielkiej ilości oleju.

    Dodajemy mielone mięso , doprawiamy do smaku i mieszając smażymy do momentu , aż mięso nie będzie surowe.

    CAŁOŚĆ:

    Naleśniki smarujemy mięsnym farszem.

    Posypujemy startym serem żółtym i przykrywamy plasterkami mozzarelli.

    Składamy w koperty , panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

    Smażymy na rumiano.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!



Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mozzarella Sery Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować