ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI

4.5 (175 ocen)

  • 40 min

Naleśniki są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne. To sposób na szybki i niedrogi obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • CIASTO:
    • 4 jajka
    • 300 ml mleka
    • 25 dag mąki
    • 2 łyżki oleju, sól

    NADZIENIE:
    • 70 dag pieczarek
    • 2 cebule
    • 20 dag startego żółtego sera
    • keczup, sól, pieprz, olej
    • ½ pęczka natki pietruszki
    • 1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane naleśniki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z mlekiem, stopniowo dodawać mąkę, na koniec posolić. Przygotować gładkie ciasto. Patelnię posmarować olejem, wlewać na nią po porcji ciasta i smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.
  • 2. Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Cebule obrać i posiekać. Masło rozgrzać na patelni i poddusić pieczarki razem z cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać 5 dag startego sera żółtego, drobno posiekaną pietruszkę i wymieszać.
  • 3. Każdy naleśnik posmarować farszem i zwinąć. Wszystkie naleśniki ułożyć w wysmarowanym olejem naczyniu do zapiekania i posypać żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać, aż ser się roztopi. Podawać na ciepło polane keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować