Zapiekane naleśniki z pieczarkami

0 (0 ocen)

Propozycja dania na niedzielny obiad lub uroczystość w większym gronie.

Składniki:

  • ciasto naleśnikowe:
    2 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    1 jajko
    1 łyżka oleju
    szczypta soli
    Farsz:
    0,5 kg pieczarek
    4 cebule
    20 dag żółtego sera

    olej do smażenia
    10 dag żółtego sera, 100ml śmietany 12%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Naleśniki

Zapiekane naleśniki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w misce. Miksujemy za pomocą blendera. Odstawiamy na kilka minut. Smażymy na oleju na rumiano. Pieczarki oczyszczamy, kroimy. Cebulę siekamy, szklimy na maśle łącznie z pieczarkami. Ser trzemy na tarce. Przestudzony farsz mieszamy. Nakładamy na naleśniki, zwijamy w rulony. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.Układamy obok siebie na niej naleśniki, polewamy śmietaną i posypujemy serem. Pieczemy 15 min w 180 st. Celsjusza. Podajemy z warzywami gotowanymi na parze.

Porady

Jeśli zastąpimy mleko wodą mineralną naleśniki będą pulchniejsze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować