Zapiekane naleśniki z pieczarkami i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki:Składniki na naleśniki połączyć razem za pomocą trzepaczki lub miksera. Rozgrzać suchą patelnie , smażyć cienkie naleśniki. .
2.Farsz: Pieczarki obrać umyć , z parówek zdjąć osłonki jeśli jest taka konieczność.
Składniki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać paperoncini oraz sól.
Farsz wymieszać.
3.Sos: Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach wymieszać z jajkiem , mlekiem oraz gałką muszkatołową.
4.Na środek każdego naleśnika kłaść obfitą ilość farszu , zawinąć ścisło w " paczuszkę".
Naleśniki układać w naczyniu żaroodpornym zawiniętym spodem do dołu.
5.Zapiekać 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 180st. ( Aż sos ładnie się zetnie)
Komentarze