Zapiekane naleśniki z pieczarkami i parówką

4.99 (197 ocen)

Naleśniki z pikantnym farszem z parówek i pieczarek. Prosty i bardzo smaczny pomysł na obiad lub kolację chociaż ja osobiście zjadłam je na śniadanie.

Składniki:

  • ( Na ok 10 sztuk cienkich naleśników)
    Naleśniki:
    2 jajka
    1/2 szklanki mleka
    1 szklanka mąki pszennej
    1 łyżka oleju lub oliwy
    1 łyżka cukru waniliowego
    1/2 łyżeczki soli
    Farsz:
    5 dobrej jakości parówek z dużą zawartością mięsa
    250g. pieczarek
    1 łyżeczka suszonej papryczki peperoncini
    szczypta soli
    Sos:
    150ml. mleka
    1 jajko
    150g. sera żółtego w kawałku
    1 łyżeczka gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

4.99 (197 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Naleśniki

Zapiekane naleśniki z pieczarkami i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki 1. Naleśniki:Składniki na naleśniki połączyć razem za pomocą trzepaczki lub miksera. Rozgrzać suchą patelnie , smażyć cienkie naleśniki. .
  • farsz pieczarkowo-parówkowy 2. Farsz: Pieczarki obrać umyć , z parówek zdjąć osłonki jeśli jest taka konieczność.
    Składniki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać paperoncini oraz sól.
    Farsz wymieszać.
  • 3. Sos: Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach wymieszać z jajkiem , mlekiem oraz gałką muszkatołową.
  • zawijanie naleśników 4. Na środek każdego naleśnika kłaść obfitą ilość farszu , zawinąć ścisło w " paczuszkę".
    Naleśniki układać w naczyniu żaroodpornym zawiniętym spodem do dołu.
  • 5. Zapiekać 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 180st. ( Aż sos ładnie się zetnie)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz pieczarkowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować