Zapiekane pieczarki faszerowane szpinakiem i serem

4.51 (170 ocen)

  • 40 min

Bardzo lubimy szpinak i to on dziś znalazł się w pieczarkach ;)Razem z mozzarellą i serem pleśniowym :)Wszystko smakowało świetnie :)

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    kilka dużych pieczarek, moje miały średnicę dobrych 10-12 cm
    duże opakowanie liści szpinaku
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    kilka łyżek startej mozzarelli
    ser pleśniowy
    odrobina oleju
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki

Zapiekane pieczarki faszerowane szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Pieczarki myję, obcinam ogonki (przydadzą się do jajecznicy), układam wnętrzem kapelusza do dołu i zostawiam by ociekły. Płaską blachę lekko natłuszczam olejem, układam pieczarki - tym razem wnętrzem do góry. Oprószam je lekko solą i posypuję startą mozzarellą.
    Na patelni rozpuszczam masło, przekładam partiami szpinak i mieszając smażę, aż zmniejszy objętość i zrobi się szklisty. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiam solą i pieprzem. Szpinak przekładam do pieczarek, a na górze każdej układam dodatkowo po kilka kawałków sera pleśniowego. Wszystkie oprószam pieprzem i wstawiam blachę do piekarnika nagrzanego do 210 stopni C. na ok. pół godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować