Zapiekane pieczarki z kuskusem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

lekkie, pożywne, niskokaloryczne!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - pieczarki: 4 sztuki
    - kuskus: 1 szklanka
    - cebula czerwona: 0.5 sztuki
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - papryka marynowana (chilli pokrojona, ostra): 2 łyżeczki
    - pomidory w puszce (pokrojonych): 1 puszka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - ser camembert: 4 plastry

Zapiekane pieczarki z kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i wydrążyć cały ich środek
  • 2. Kuskus zalać wrzącą wodą i odstawić do wchłonięcia płynu.
  • 3. Pokroić cebulkę oraz paprykę w drobną kostkę.
  • 4. Kuskus połączyć z papryką, cebulką, chilli marynowaną oraz pieprzem i solą do smaku.
  • 5. Nałożyć nadzienie do wydrążonych pieczarek, ułożyć na każdej po plasterku sera camemberta.
    Do naczynia żaroodpornego wlać pokrojone pomidory, skropić je oliwą i ułożyć nafaszerowane pieczarki zapiekając w temperaturze 160" przez 20 minut.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy