Zapiekane pulpeciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Chleb namoczyć i odcisnąć, cebulę posiekać, paprykę pokroić w kostkę i razem z jajkiem dodać do mięsa. Doprawić i dokładnie wymieszać. Formować małe pulpeciki, obtoczyć w mące i obsmażyć ze wszystkich stron. Przełożyć do naczynia do zapiekania.
2.Cebule pokroić w piórka, podsmażyć. Zalać koncentratem rozmieszanym z 1/2 szklanki wody. Doprawić, zagotować i tak przygotowanym sosem zalać pulpeciki.
3.Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć, doprawić i wyłożyć na pulpety.
4.Całość posypać żółtym serem, słodką papryką i ziołami i zapiekać 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Komentarze