Zapiekane wątróbki drobiowe z ziemniakami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z wątróbek usunąć błony i tłuszcz, większe podzielić na pół, lekko rozbić tłuczkiem. Obtoczyć w mące, obsmażyć na gorącym oleju. Posolić, popieprzyć,oprószyć przyprawą do drobiu i przełożyć do wysmarowanego cienko tłuszczem naczynia żaroodpornego.
Cebulę, oczyszczoną paprykę, oraz ziemniaki pokroić w kostkę, przesmażyć na tym samym tłuszczu i obłożyć mięso.
3.Wstawić na 20 minut do piekarnika i zapiekać w temperaturze 200 stopni.
Wyjąć zapiekankę, posypać po wierzchu pozostałymi 2 łyżkami sera i jeszcze na chwilę wstawić potrawę do piekarnika, żeby ser się rozpuścił.
Podawać z dowolną surówką.
Komentarze