Zapiekane wachlarze z naleśników

0 (0 ocen)

  • 40 min

Aby nadać lekkości daniu zamiast sosu (w farszu jest go sporo) posypałam naleśniki pomidorami i natką.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:
    2 szkl. mąki
    2 jajka
    0,5 szkl.wody
    1 szkl. mleka
    Szczypta soli
    Nadzienie:
    50 dag. mielonego mięsa
    1 cebula
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka pomidorów
    3 łyżki pikantnego keczupu
    1 łyżka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka ostrej papryki
    sól do smaku

    2 pomidory
    1 pęczek natki pietruszki
    20 dag. sera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Zapiekane wachlarze z naleśników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadzienie naleśników 1. Z jajek, mleka, wody, mąki i soli przygotować ciasto na naleśniki. Usmażyć naleśniki. Mięso mielone przesmażyć na oleju z cebulą, dodać puszkę pomidorów, keczup. Przyprawić do smaku ziołami prowansalskimi, papryką i solą. Na koniec dodać czerwoną fasolę. Chwilę przesmażyć.
  • Wachlarze z naleśników 2. Farsz rozłożyć na naleśnikach i złożyć je w wachlarze. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać pokrojonymi w kosteczkę pomidorami, startym serem i natką pietruszki. Zapiekać w nagrzanym piekarniku ok. 20 minut w temp. 170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować