Zapiekane ziemniaki

0 (0 ocen)

Żeby trochę urozmaicić tradycyjnie podawane ziemniaki do obiadu postanowiłam je podgotować i zapiec. Wyszły wyjątkowo smaczne i z wierzchu chrupiące.

Składniki:



  • 9 ziemniaków
    2 łyżki masła
    3 ząbki czosnku
    przyprawa do ziemniaków(ziemniaczki na medal Kamis)

Zapiekane ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Masło rozpuścić dodać 1 łyżeczkę przyprawy i pokrojony w plasterki czosnek. Naczynie żaroodporne podgrzać w piekarniku, wyjąć, ułożyć ziemniaki i zalać masłem. Wstawić ponownie do piekarnika i zapiekać około 45 min w 200 st. Od czasu do czasu ziemniaki polewać masłem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy