Zapiekanka naleśnikowa z nadzieniem serowo- bananowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki
Wszystkie składniki umieścić w misce, zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni.
2.Nadzienie
Ser biały, banany i cukier zmiksować blenderem. Dodać mąkę, krótko zmiksować. Smarować każdy naleśnik po 2 łyżki nadzienia serowego. Zwinąć w rulon. Układać w naczyniu żaroodpornym.
3.Zalewa:
Żółtka ubić z cukrem przez ok. 1 minutę. Dolać śmietankę, wymieszać. Zalać naleśniki ułożone w naczyniu żaroodpornymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec ok. 25-28 minut do lekkiego zrumienienia wierzchu.
Komentarze