Zapiekanka jaglana z warzywami

4.5 (145 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Robiąc obiad przyjaciółkom chciałam pogodzić ich preferencje smakowe i dietetyczne

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • dla 4 osób

    ok 400 g kaszy jaglanej
    ok. 400 g pieczarek
    1 papryka
    Por
    Brokuł
    330 g sera żółtego
    2 kulki mozzarelli
    ok. 500 g piersi kurczaka
    curry, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka jaglana z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem po czym gotujemy w lekko osolonej wodzie „al. dente”.
    W międzyczasie kroimy pieczarki.
    Por i paprykę pokroić i lekko zeszklić.
    Pokrojonego w kostkę kurczaka posypać curry i gotować na parze przez ok. 10 minut.
    Brokuł gotujemy.

    Ugotowaną jaglankę wykładamy na dno natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posypać delikatnie pieprzem; na nią por, kurczaka pokrojonego w kostkę, zasypać startym żółtym serem, następnie ułożyć brokuł, paprykę, pieczarki oraz plastry mozzarelli. Zapiekać ok. 30 minut w 180 stopniach.
    Można podawać z ketchupem bądź sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować