Zapiekanka kapuściana

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 20 min

Ukończyłam szkołę gastronomiczną. Gotowanie jest dla mnie zabawą.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • ● mała główka białej kapusty (ok. 60 dag)
    ● 40 dag mielonego mięsa
    ● 2 cebule
    ● 4 ząbki czosnku
    ● 3 łyżki oleju
    ● 2 łyżki kminku
    ● 6 łyżek bułki tartej
    ● 4 jajka
    ● sól, pieprz
    ● masło do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka kapuściana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szatkowana kapusta 1. Kapustę oczyszczamy, wycinamy głąb. Kroimy w cienkie paski. Gotujemy 3 minuty w osolonym wrzątku. Hartujemy i osączamy.
  • Zapiekanka kapuściana 2. Cebule i czosnek siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy mięso, mieszamy. Smażymy 15 minut. Wsypujemy kapustę, mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Dusimy 10 minut. Zdejmujemy z ognia. Wsypujemy bułkę, wbijamy jajka i mieszamy. Wkładamy do posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego (30x15 cm). Pieczemy 45 minut w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Mięso mielone Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować