Zapiekanka staropolska

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jej smak pamiętam od czasów dzieciństwa. Przygotowując ją mam pewność , że to danie nasyci głód całej mojej rodziny na długie godziny.

  • 40 min

Składniki:

  • 8 średnich ziemniaków

    70 dag kapusty kiszonej

    20 dag leśnych grzybów(mrożonych)

    50 dag boczku

    Sól

    Pieprz

Zapiekanka staropolska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Ugotuj na półtwardo.
    Kapustę ugotuj.
    Grzyby rozmroź. Zalej wodą i gotuj do miękkości.
    Boczek pokrój. Przypraw solą i pieprzem. Podsmaż na oleju.
    Do naczynia żaroodpornego wyłóż warstwę przyprawionych ziemniaków,kapusty, posolonych grzybów i boczku. Zapiekaj około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy