Zapiekanka sojowa z ryżem i brokułami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Lekka i zdrowa zapiekanka na obiad. Wersja bez mięsa, z sojowymi kostkami. Zapiekanki nie muszą być ciężkie. Polecam dodawać do nich dużo warzyw. W ten sposób przemycimy wszystko co zdrowe w jednym naczyniu.

  • 60 min

Składniki:

  • 450 g mieszanki warzywa po chińsku
    1 brokuł
    1 woreczek ryżu
    1 opakowanie kostki sojowej
    7 pomidorków koktajlowych
    sól, pieprz
    olej
    przyprawa do kurczaka
    15 dkg sera żółtego startego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka sojowa z ryżem i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kostka sojowa namoczona 1. Mieszankę warzyw przesmażam na patelni na odrobinie oleju. Doprawiam przyprawami załączonymi do warzyw. Kostkę sojową zalewam litrem wody. Wsypuje 1/2 łyżeczkę soli, i dodaję łyżeczkę przyprawy do kurczaka.Odstawiam pod przykryciem na 20 minut. Po tym czasie odsączam z wody na sitku i mocno odciskam. Przekładam na patelnię i chwile przesmażam.
  • brokuły ugotowane 2. Brokuł dzielę na różyczki gotuję aldente z odrobioną soli i cukru.
  • warzywa ryz i kostka wymieszane 3. Ryż gotuję 15 minut, dodaję 2 łyżki oliwy do wody i sól. Do naczynia do zapiekania przekładam na zmianę ryż, kostkę sojową, brokuł, ser żółty, mieszankę warzyw i tak do wyczerpania składników.
  • pomidorki dodane do zapiekanki 4. Układam pomidorki koktajlowe połówki i zapiekam 35 minut temp 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soja Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować