Zapiekanka warzywna z osycpikiem i paluszkami krabowymi

0 (0 ocen)

Błyskawicznie się robi i błyskawicznie znika z talerza.

Składniki:

  • opakowanie warzyw na patelnie (ok 750 g)
    200 g paluszków krabowych
    200 g oscypka wędzonego
    puszka kukurydzy
    cebula
    3 łyżki oliwy z oliwek
    sos:
    3 łyżki miodu
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz, czosnek granulowany
    dodatkowo:
    siekana natka pietruszki i koper

Zapiekanka warzywna z osycpikiem i paluszkami krabowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy kukurydzę i posiekaną w kostkę cebulę.
    Paluszki i oscypka kroimy w sporą kostkę, dodajemy do reszty warzyw. Skrapiamy oliwą.
  • 2. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
  • 3. Sos: łączymy wszystkie składniki, polewamy warzywa, pieczemy jeszcze 10 minut. Obficie sypiemy zieleniną.

Porady

Można podać z sosem czosnkowym.

Komentarze

Podobne przepisy