Zapiekanka wiejska

4.5 (145 ocen)

Zapiekanka bardzo często gości w mojej kuchni, jest bardzo prosta do przygotowania i smaczna, możemy ją przygotować w każdej chwili.

Składniki:

  • 250 gram makaronu penne
    150 gram pieczarek
    1 papryka czerwone
    150 gram kiełbasy wiejskiej
    1 cebula
    100 gram sera żółtego
    Olej do smażenia
    Sól, pieprz
    Słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Ser

Zapiekanka wiejska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Pieczarki i kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę i paprykę kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę, paprykę, kiełbasę i pieczarki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Dodajemy do ugotowanego makaronu i dokładnie mieszamy aby składniki połączyły się ze sobą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 20 minut.

Porady

Zapiekankę możemy zrobić z różnych makaronów,często robię jak mi zostanie za dużo makaronu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować