Zapiekanka z białą kiełbasą kapustą i grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- kapustę opłukać zalać woda zagotować wodę zlać dolać nową wodę dodać kminek i gotować aż zmięknie odcedzić
- na patelni rozpuścić łyżkę masła cebulę pokroić w plastry podsmażyć cebulę jak się zrumieni dodać kapustę i przyprawić przyprawą do kurczaka wymieszać chwilę podsmażyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego
- na patelni rozpuścić masło dać zamrożone grzyby smażyć na małym ogniu do odparowania wody przyprawić solą i pieprzem przełożyć na talerz na patelnię dołożyć masło podsmażyć kiełbaski
- kiełbaski przełożyć do naczynia żaroodpornego na kapustę razem z tłuszczem na górę dać grzyby
- piekarnik nagrzać 200 stopni zapiec 30 minut wyciągnąć z piekarnika posypać potartym na grubej tarce serem
Komentarze