Zapiekanka z brukselką

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Szybka zapiekanka na obiad. Jej plusem jest to że nie ma sera zapiekanego który jest dobry ale tuczący. Znikła bardzo szybko. Zrobiłam w wersji na ostro i taka mi bardzo zasmakowała.

  • 60 min

Składniki:

  • 7 ziemniaków
    15 brukselek
    1 cebula
    1 kiełbasa wiejska podwędzana
    2 marchewki
    10 pieczarek
    papryka słodka
    ognista mieszanka przypraw młynek
    przyprawa do pomidorów
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotuję w mundurkach. Jak ostygną obieram i kroję w plastry. Cebulkę obieram i i kroje w piórka. Przesmażam na paleni na oleju razem z obraną i pokrojoną marchewką. Marchew ma być aldente. Pod koniec dodaję pieczarki obrane. Brukselkę gotuję aldente, odcedzam. Do naczynia do zapiekania przekładam ziemniaki, dodaję marchewkę, cebulkę, pieczarki,brukselkę, plastry kiełbasy. Całość posypuję przyprawą do pomidorów, ognistą przyprawą oraz papryką słodką. Nie dodałam soli ponieważ przyprawy są już same w sobie słone, oraz kiełbasa. Zapiekam 30 minut temp 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować