Zapiekanka z fasoli

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis Biruty Markuzy z książki "Daj sobie szansę".

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej fasoli (bądź z puszki)
    3 cebule (2)
    35 dag pieczarek
    6 pomidorów
    2-3 kromki czarnego chleba (graham)
    2-3 garście startego żółtego sera
    Oliwa
    Przyprawy (pieprz, bazylia, oregano, słodka papryka)

Zapiekanka z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba kroimy na mniejsze kawałki.
    Cebulę, pieczarki i pomidory kroimy, podsmażamy.
    Dodajemy fasolę. Doprawiamy do smaku.
    Przekładamy do natłuszczonej formy żaroodpornej, posypujemy chlebem i serem. Zapiekamy w 180 st.C, do momentu, aż ser się rozpuści.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zapiekanka z białej fasoli