Zapiekanka z kalafiorem i parówkami

4.5 (142 ocen)

pychotka :-)

Składniki:

  • duży kalafior
    25 dag parówek
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    2 pomidory
    15 dag żółtego sera
    natka piertuszki
    zioła prowansalskie
    2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Majonez Ser

Zapiekanka z kalafiorem i parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekanka 1. Kalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru, na pół miękko. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, a parówki w talarki. Wszystko razem podsmażyć na oleju. Dodać pomidory pokrojone w kostkę, zioła i 1/2 szkl. wody. Poddusić 2 min. Gdy sos przestygnie dodać 2 łyżki majonezu. Kalafior wyłożyć do żaroodpornego naczynia, zalać sosem i posypać startym serem. Piec 20 min. w nagrzanym piekarniku. Posypać po wyjęciu natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Kalafior Parówki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować